Etiketter

Det är full fart här på PerOls just nu. Loppisen är helgöppen och trädgårdsarbetet är i full gång. Kryddlandet har fått sig en liten spaljé. Vad som skall klättra här har vi dock inte bestämt ännu. Gissningsvis blir det någon ettåring tills vidare. Det har just börjat bli lite temperatur i jorden, så strax är det dags för sådd.

Image

Peter har legat i och grävt färdigt etagerna. Nu behöver vi snabbt få tag på halm för att täcka, så det värsta ogräset hålls undan. Känner du någon som har någon att sälja så är du välkommen att höra av dig! Spaljén ovan och de små staketen kring trädgårdslanden har vi gjort av olika typer av Salix (rakt och böjbart material) som vi stulit efter vägkanterna. Ingen blir ledsen av att bli av med lite sly och gratis är alltid att föredra 🙂
Nu är förhoppningsvis grödorna inne i trädgårdslandet ank-säkrade för året i alla fall.

Image

Rabattrosorna som gårdens förra ägare hade på framsidan har fått flytta på sig, eftersom Rejn har någon idé om att vissa färger bara ska få existera på olika ställen. Vintern har gått hårt åt rosorna överlag hos oss, så det är mycket som får klippas bort. Den stora Vresrosen på framsidan fick sig också en liten tuktning. Den borde klippas ner och föryngras egentligen, men det får bli ett annat år.

Image

Körsbären verkar i alla fall må hur bra som helst och i bakgrunden på den här bilden kan man se delar av det parti taktegel som köpts in för att täcka taket på lillstugan. Ett tungt och tråkigt, men nödvändigt göra.

Image

Kirskålen trivs förstås alldeles utmärkt! Det gör den alltid, tyvärr.

Image

Snart kan vi nog i alla fall festa på årets första rabarberpaj!

Image