Etiketter

, ,

Äntligen börjar våren spira så smått på vår gård. Vi har insett att den mest vindpinade och kalla marken i hela byn måste vara den här, då samtliga grannar haft vårblomning långt innan vi sett röken av någon. På sommaren skyddar häckarna en del mot vinden, men så här års är de inte mycket till vindfång.

Vi hade hoppats på att det sköna marsvädret skulle hålla i sig över påsk och hade därför loppisen öppen i några dagar. Någon värme fick vi inte, men en och annan frusen helgflanerare droppade i alla fall förbi. Vi kommer dock inte att öppna ”på riktigt” för sommaren förrän nästa månad. Nu är vi i och för sig nästan där redan.

Kaninerna Tilly och Gullan har fått ungar. Gullan som var förstagångsföderska fick sig tre, medan Tilly stoltserar med hela sju härliga ludentussar. I gengäld växer de tre betydligt fortare, då de förstås har tillgång till mera mjölk från sin mamma.

Vi har bestämt oss för att kullarna skall få namn i bokstavsordning utifrån när de kommit, vilket innebär att Gullans ungar får namn som börjar på A och Tillys på B.

På bilden stoltserar drygt tre veckor gamla Perols Ahlström. Är någon sugen på att sötnosen eller någon av de andra små, så är de leveransklara i maj.

Image