Det är den andra Oktober och vi skördar fortfarande grönsaker här i Åttersta. Vilken dag som helst tar antagligen frosten en del, men vi förväntar oss att vi har purfärsk mat några dagar till. Bekymret med det hela är att det går lite si och så med höstsådden. Det har blivit lökfrön i ett av de små landen, men så länge det är kvar att skörda i resten är det svårt att så nytt.

Ett par av grannarna, som har överflöd av äpplen, bjöd in oss att plocka så mycket vi mäktade med i deras trädgård. Så nu står det en laddning cider och jäser igen, trots att vi själv fick mycket skralt på träden i år. Både människor, kaniner och ankor njuter av det som blev över.
Apropå kaniner, så hade vi lite kaninjakt här på gården när vi kom hem efter att ha firat Anders i Forsby igår. Gullan och Tilly hade nämligen grävt sig en gång under betesburen och roade sig kungligt. Så kan det gå när man glömmer bort att flytta buren till ny yta att äta av. Någon dag när orken finns får det väl bli nät under.

Höstfesten är över. Det känns som det blev en lyckad tillställning och vi hade för årstiden riktigt varmt och skönt väder. Någonstans mellan fyrtio och femtio personer kom och gick under kvällen. Vi tackar som ödmjukast för allt trevligt sällskap och dessutom för alla fina presenter som folk kom dragandes med! Både soppan och brödet åts upp, men vi hoppas att ingen fick sitta hungrig ändå.

Den 31 Oktober håller vi nästa tillställning, som är byns anrika tradition: husförhör.

grönsaker