Etiketter

, ,

Nu har våra ”mellingar” (mellan-ällingarna) fått flytta till Delsbo. Det var tur det, för samma dag kom stora skördetröskan och slog ner säden i rågåkern som de hela tiden smet in i. Träffa käcka hannar i Hälsingland är nog roligare än att bli ankmos.

Stackars lillällingen har gjort illa benet och bor i en liten plastlåda inomhus. Tyvärr blir den allt bättre på att ta sig ur stödbandagen, så i en akt av desperation nu på morgonen, så lindade Rejn hela ankan i kirurgtejp. Som straff gav kaninen Tilly henne en rejäl omgång med sprattelfötterna på väg ut i betesburen.

Tomaterna mognar från dag till dag nu, men vi är lite ledsna över att sakna ett ordentligt växthus, då frosten tar dem vilken dag som helst. Detsamma gäller gurkan, som ger så pass mycket frukt att det är läge för pressgurka.

På lördag håller vi vår stora höstfest, så nu är det städning och iordningställande av ladan som gäller resten av veckan. Inte världens roligaste göra direkt, men festen blir antagligen urtrevlig. Massor av roliga människor har anmält sig.