Det är lite för torrt i markerna ännu, men skogen här intill är ändå ett paradis för oss som gillar kantareller, vare sig de är gula eller bruna. Ett par svamputflykter har redan ägt rum och fler blir det.

Häromdagen så gick vi loss på syrénbuskaget nedanför trädgårdslandet. Lite naknare känns det förstås att gå där nere nu, men det är en fröjd att kunna se ån även från det hållet. Det tråkiga arbetet med att rensa träden från kvist tog sin lilla tid, men nu är stammarna i alla fall frilagda och får förvaras i ladan i väntan på att bli staket eller pergola. Den stora högen ris får vi väl roa oss med att elda upp under höstfesten.

Vi har börjat måla huset också. Det kommer väl att ta ett par år innan det blir klart, eftersom det är otroligt mycket skrapningsarbete, men panelen åt framsidan och ena kortsidan är tänkta att bli täckta innan vintern i alla fall. Dessvärre har det varit så ostadigt väder de senaste dagarna att framstegen uteblivit.