Elva ankägg ligger nu på ruvning i kläckaren. Två veckor har de legat där och lika lång tid ytterligare får vi vänta, innan ett antal små näbbar förhoppningsvis tittar ut. Det ska bli intressant att se hur katterna kommer att reagera på de små. En viss risk finns för att missarna kommer att ta hämnd på dunbollarna för att draken jagar dem ut från tomten så snart han får syn på dem. Han har blivit ruskigt kaxig de senaste veckorna och springer ständigt efter oss om vi går ut. Stannar man blir han däremot förvirrad och verkar inte ha en aning om vad han egentligen var ute efter.

I landen växer det med högst varierat resultat. Allra bäst växer ogräset. Vi inser att vi i vår nybörjariver har plåttrat på tok för mycket i vår sådd, men det får bli en lärdom till vårt nästa år som grönsaksodlare. Tomaterna som trånar i allehanda krukor och konservburkar intill husväggen ser i alla fall ut att vara på gott humör.

En annan lärdom till framtida år är att Vinbär på ankhöjd inte tillkommer människor.